Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 4Χ4 ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ (άνω των 33)

Στις 14, 20 , 21 , 27 & 28 Απριλίου θα γίνει το τουρνουά παλαιμάχων 4χ4 στο Ανοικτό μαςς γήπεδο της Πλ. Μακεδονίας. Σε αυτό το χώρο μπορείτε να προμηθευτείτε την αίτηση εγγραφής . Οι όροι του τουρνουά αναφέρονται αμέσως παρακάτω. Για πληροφορίες  : ΛΕΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6944587848


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ  4 χ 4

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : Ο.Φ.Η. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1)                   ΓΕΝΙΚΑ

·                     Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Ο.Φ.Η. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το οποίο βρίσκεται στην  Πλατεία Μακεδονίας (διασταύρωση οδών Θράκης & Μακεδονίας στο Ηράκλειο Αττικής). Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στο μισό γήπεδο δηλαδή στη μία μπασκέτα ενώ η άλλη μπασκέτα θα χρησιμοποιείται για προθέρμανση.

·                     Το τουρνουά απευθύνεται σε παίκτες οι οποίοι είναι γεννημένοι από 01-01-1983  και μεγαλύτεροι. Απαραίτητη προυπόθεση οι παίκτες να μην είναι ενεργοί αθλητές σε οποιαδήποτε τοπική ή εθνική κατηγορία πρωταθλήματος μπάσκετ .

·                     Κάθε ομάδα συμμετέχει με 4 ή 5 ή 6 παίκτες οι οποίοι δηλώνονται στην αρχή του τουρνουά ενώ σε κάθε αγώνα θα παίζουν τέσσερις  και ένας ή δύο θα δηλώνονται ως αναπληρωματικοί. Η κάθε ομάδα θα έχει ένα όνομα (ότι πιο πρωτότυπο σκεφτείτε) και μπορεί να φορά ομοιόμορφα μπλουζάκια. Σε περίπτωση αδυναμίας ο Ο.Φ.Η. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δύναται να διαθέσει φανελάκια προθέρμανσης (σαλιάρες) έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν διαφορετικό χρωματισμό διάκρισης. Αν υπάρχει ενδιαφέρον για επίσημες εμφανίσεις ο Ο.Φ.Η. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα σας καθοδηγήσει στον προμηθευτή του.

·                     Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι με το σύστημα των ομίλων (ένας με όλους ) σε μονά παιχνίδια. Προυπολογίζουμε να έχουμε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων δηλαδή σύνολο οκτώ ομάδες. Σε κάθε όμιλο θα γίνουν αγώνες κατάταξης ένας με όλους σε μονά παιχνίδια ( δηλαδή κάθε ομάδα θα παίξει τρία παιχνίδια). Μετά τους αγώνες κατάταξης ο ένας όμιλος θα διασταυρωθεί χιαστί με τον άλλο όμιλο σε αγώνες νοκ – άουτ και θα προκύψουν τέσσερις νικήτριες ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο FINAL 4 της τελευταίας ημέρας. Συμπερασματικά τέσσερις ομάδες θα παίξουν 4 αγώνες και τέσσερις ομάδες θα παίξουν πέντε αγώνες.

·                     Οι ημέρες διεξάγωγης θα είναι :  για τους αγώνες κατάταξης η Κυριακή 14 Απριλίου 2013 , το  Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και η  Κυριακή 21 Απριλίου 2013 , για τους αγώνες νοκ άουτ το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και για το  FINAL 4  η  Κυριακή 28 Απριλίου 2013. Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν απόγευμα και στο διάστημα 18.30 έως 21.30 . Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να τηρήσουν αυστηρά το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγωνιστικών , το οποίο θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά. Ομάδα που δεν θα προσέλθει σε προγραμματισμένο αγώνα θα χάνει το παιχνίδι. Αναβολές αγώνων δεν θα γίνονται δεκτές.

·                     Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ ανά αθλητή . Κάθε ομάδα πληρώνει το αντίστοιχο  ποσό για το σύνολο των αθλητών της με την υποβολή της δήλωσης  συμμετοχής στο τουρνουά. Όλοι οι παίκτες πρέπει να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής αφού διαβάσουν τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην πίσω σελίδα. Με τη δήλωση συμμετοχής θεωρείται δεδομένη η αποδοχή των όρων , των κανονισμών και του τρόπου διεξαγωγής του τουρνουά . Επιστροφή χρημάτων λόγω μη προσέλευσης αθλητή ή αθλητών ή ολόκληρης ομάδας δεν γίνεται. 

2)       KANOΝΙΣΜΟΙ

·         Ο αγώνας ξεκινάει με 4 παίκτες από κάθε ομάδα . Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με στρίψιμο νομίσματος . Στο δεύτερο ημίχρονο την πρώτη κατοχή παίρνει η άλλη ομάδα.

·         Κάθε αγώνας θα τελειώνει στα 26 λεπτά μεικτού χρόνου ή με τη συμπλήρωση 21 πόντων. Όταν συμπληρωθούν 13 λεπτά μεικτού χρόνου γίνεται διάλειμμα 1 λεπτού για ημίχρονο. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για 1 time out διάρκειας 1 λεπτού σε όλο το παιχνίδι.

·         Σε περίπτωση ισοπαλίας των 2 ομάδων θα εκτελούνται 3 ελεύθερες βολές από έναν συγκεγκριμένο  πάικτη για κάθε ομάδα. Αν και μετά την εκτέλεση των τριών βολών υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα οι ίδιοι παίκτες θα συνεχίσουν να εκτελούν βολές από μία έκαστος μέχρι να υπάρξει νικητής. Ως τελικό αποτέλεσμα θα θεωρείται το αρχικό ισόπαλο αποτέλεσμα προσθέτοντας 1 πόντο στη νικήτρια ομάδα που προέκυψε από τις βολές.

·         Τα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου μετρούν για 2 πόντους , τα σουτ μέσα από το τρίποντο για 1 πόντο και οι ελεύθερες βολές για 1 πόντο.

·         Μετά από κάθε καλάθι ή επιτυχημένη βολή αλλάζει η κατοχή της μπάλας.

·         Σε περίπτωση που γίνει  φάουλ πάνω σε σουτ μέσα από το τρίποντο και δεν μπει το καλάθι , εκτελείται 1 ελεύθερη βολή από το παίκτη που κέρδισε το φάουλ (ανεξάρτητα αν έχουν συμπληρωθεί τα ομαδικά φάουλ)  και η μπάλα σε περίπτωση αστοχίας είναι διεκδικήσιμη. Για φάουλ σε μη εύστοχο σουτ έξω από το τρίποντο δίνονται 2 βολές.

·         Σε περίπτωση που γίνει φάουλ πάνω στην προσπάθεια για σουτ και το καλάθι μπει , τότε ο παίκτης που κέρδισε το  φάουλ δεν εκτελεί συμπληρωματική βολή , αλλά το καλάθι μετράει και η ομάδα που πέτυχε το καλάθι συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας και για την επόμενη επίθεση.

·         Η επαναφορά της μπάλας γίνεται είτε από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου ή από την τελική γραμμή.

·         Μετά την επίτευξη καλαθιού : όπως προαναφέραμε μετά από καλάθι η μπάλα αλλάζει κατοχή οπότε μετά την επίτευξη καλαθιού  γίνεται  επαναφορά και η μπάλα πρέπει να βγεί έξω από το τρίποντο είτε με πάσα είτε με ντρίπλα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης πάσας προς το τρίποντο ή κατά τη διάρκεια της ντρίπλας προς το τρίποντο ή αντίπαλη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα .

·         Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού : εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα. Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

·         Μετά από κλέψιμο , λάθος , βήματα κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει έξω από το τρίποντο.

·         Η πρώτη πάσα από επαναφορά δεν κόβεται

·         Όταν μία ομάδα συμπληρώσει 7 φάουλ σε κάθε ημίχρονο , δίνει τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να εκτελεί μία ελεύθερη βολή κάθε φορά που κερδίζει φάουλ (εκτός αν υπάρχει καλάθι και φάουλ οπότε ισχύει ότι προαναφέραμε).

·         Οι αλλαγές και τα time out ζητούνται και δίνονται όταν η μπάλα βρίσκεται σε κατάσταση επαναφοράς έξω από τις γραμμές ανεξάρτητα ποια ομάδα έχει κατοχή.

·         Οποιαδήποτε ανάρμοστη συμεριφορά ή έντονη διαμαρτυρία τιμωρείται με τεχνική ποινή και η αντίπαλη ομάδα εκτελεί 1 ελεύθερη βολή και επιπλέον έχει κατοχή της μπάλας από τα πλάγια .

·         Αντιαθλητικό φάουλ τιμωρείται με 1 ελεύθερη βολή και επιπλέον έχει κατοχή της μπάλας από τα πλάγια η ομάδα που το κέρδισε.

·         Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.

·         Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού τιμωρείται με 1 ελεύθερη βολή (με διεκδίκηση της μπάλας μετά)

·         Η ομάδα ή ο παίκτης που θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αποβάλλεται αυτόματα από το τουρνουά.

·         Η μη προσέλευση μιας ομάδας στο γήπεδο ( εντός δέκα λεπτών απο την προκαθορισμένη ώρα έναρξης) , έχει ως συνέπεια την κατακύρωση υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

·         Σε κάθε περίπτωση jumb ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: